Bu Blogda Ara

16 Ekim 2008 Perşembe

Domates Çorbası

Malzemeler:
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 adet domates, rendelenmiş
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1.5 yemek kaşığı un sıvıyağda kavrulur. Rengi değişmeye başladığı zaman rendelenmiş domates ve salça eklenir. Karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Yoksa dibi tuutabiliyor. 2 su bardağı su eklenir ve kaynayana dek karıştırılır. Süt ilave edilir.Bir iki taşım daha kaynatılır(yine karıştırarak). Çok koyu olursa biraz daha sıcak su ekleneblir. Servis yaparken üzerine kaşar peynir eklenip afiyetle yenir:)
Posted by Picasa

1 yorum:

Adsız dedi ki...

böyle kolay ve samimi bir anlatım dan dolayı kendisini kutluyorum denedim çok güzel olduu :)serpil