Bu Blogda Ara

13 Ekim 2008 Pazartesi

Nasıl zayıflayabiliriz?

Eğer şişmansanız bunun nedeni aldığınız enerjinin hepsini tüketmemiş olmanızdır. Zayıflayabilmek için öncelikle yeme alışkanlıklarınızda değişiklik yaparak, daha sonra da, daha fazla fiziki faaliyetde bulunarak aldığınızdan daha fazla enerji tüketmelisiniz. Etkisini çok hzılı gösteren zayıflama rejimleri uygulamak doğru değildir; çünkü bunlar sağlıklı yeme alışkanlıkları kazandırmaz(üstelik meabolizmamızı da alt üst eder) . Aşağıdaki diyeti adım adım izlemenizçok daha iyi olacaktır; böylece yemek yeme alışkanlıklarınızı zaman içerisinde sağlıklı bir şekilde değiştirenilirsiniz.. Birinci gruptaki yiyecekleri tamamen veya hiç olmazsa büyük ölçüde yememeye çalışın. Bunlar tatlılar ve kalori bakımından zengin besinlerdir. aldığınız günlük alkol miktarını iki bardak biraya (veya iki kadeh şaraba ya da liköre) yahut bunun eşdeğerine düşürün. İkinci ve üçüncü gruplardaki besinleri normal porsiyonlar ölçüsünde yiyin. Onbeş gün içerisinde kilo vermeye başladığınızı farkedeceksiniz. Onbeş gün içerisinde hiç kilo veremezseniz, birinci gruptaki besinlerin hiç birini almayın, ikinci gruptan yediklerinizi yarı yarıya azaltın ve üçüncü gruptaki besinlerden istediğiniz kadar yiyin. Aldığınız alkol miktarını daha da azaltın veya alkolü tamamen terk edin:) Aradan onbeş gün daha geçmiş olmasına rağmen yine de hiç kilo verememişseniz, üçüncü gruptaki gruptaki besinlerden yediklerinizi yarı yarıya azaltın ve ikinci gruptakilerdende mümkün olduğunca az yiyin. Ardan 4 hafta geçmesine rağmen yine kilo veremezseniz, doktora danışın.. Kaynak: EVİMİZDEKİ DOKTOR(hani eskiden Milliyet Gazetesi kuponla çok güzel kitaplar verirdi, hatırladınız mı? )

Etler

Sebzeler

Süt Ürünleri

Balık

Diğerleri

Birinci Grup Besinler

Herhangi bir çeşit et üzerinde görülen yağ, pastırma, salam, sosis, sucuk, ördek, kaz, etli börek

Tereyağı, krema, dondurma

Koyu et suları veya soslar, kızartmalar, çikolata, kek, pasta, bisküvi, Muhallebi, sütlaç, şerbet içerisinde konserve meyve, meyve kuruları ceviz, fındık, reçel bal şekerli içecekler(kola vb.)

İkinci Grup Besinler

Yağsız biftek

Kuzu eti

Fasulye

Mercimek

Yumurta

Peynirler(süzme peynir hariç)

Yağlı balıklar(ringa, uskumru sardalye konserve ton balığı vb.)

Makarna veya pilav Koyu çorbalar Ekmekler gevrek tatlandırılmış tahıllar margarin

Üçüncü Grup Besinler

Ördek ve kaz hariç diğer kümes hayvanları (derileri hariç)

Dil karaciğer böbrek vb.

Patates

Sebzeler (taze hafif pişirilmiş)

Sebze çorbaları

Yağsız süt

Yoğurt süzme peynir

Yağsız balıklar (levrek)

Kabuklu deniz hayvanları

Kepek

Taze meyve tatlandırılmamış meyve suları

Bilgi amaçlı bir yazıdır. Diyet yapmadan önce bir uzmana görünmek her zaman daha akıllıca bir yoldur:)) Tümünü Yasla

Hiç yorum yok: