Bu Blogda Ara

15 Ekim 2008 Çarşamba

Keşkül

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 2 yumurtasarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 subardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi
  • 1 paket vanilya
  • Yarım damlasakızlı ciklet:) (gerçek damla sakızı yoktu)
  • 2 yemek kaşığı badem ezmesi (ben fındık ezmesi koydum)
Yapılışı: Vanilya ve nişasta hariç diğer malzemeler derin bir tencerede karıştırılır. Ben mutlaka mikserle çırpıyorum. Kaynamaya yakın badem ezmesi ve 2 yemek kaşığı nişasta 1 fincan süt ya da suyla ezilip içine eklenir. Sürekli karıştırmak gerekiyor yoksa nişasta dibine yapışıp yanabiliyor. Kaynama kabarcıkları çıktıktıktan sonra ateşi iyice kısıp 2 - 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra içi su dolu bir kabın içerisine tenceremizi yerleştiriyoruz. Mikserle çırparak soğutma işlemine başlıyoruz. Bu esnada, yani biraz ılındıktan sonra, vanilyayı ekliyoruz. İyice soğuduktan sonra kaselere döküp üzerine çekilmiş antepfıstığı ya da arzu ettiğiniz şeyleri ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun..
Posted by Picasa

Hiç yorum yok: