- 1 büyük kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1çorba kaşığı salça veya 2 domates
- 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük karnıbahar
- tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay bardağı sıcak su
- istenildiği kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Sıvı yağı tencereye koyduktan sonra küp küp doğranmış soğanı kavurun. Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ilave ederek kıymalar pişene dek karıştırın. Salçayı ilave edin. Küçük küçük doğranmış karnıbaharlar eklendikten sonra sıcak suyu, kara biber, tuz ve pul biberi de ekleyerek karnıbaharların pişmesini bekleyin. Başka bir tencerede sos malzemelerini karıştırarak muhallebi kıvamına geldikten sonra altını kapatın. Pişmiş karnıbaharları bir borcama koyarak üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün. Daha sonra kaşarları da serpiştirerek fırında yaklaşık 10 dakika kadar üzerinin kızarmasını bekleyin. Afiyet olsun.
Not: İstenilirse üzerine maydonoz konularak da servis edilebilinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder