Sevgili yeğenimin kreşine götürmek için yaptığım klasik kurabiyem:) Canınız çektiğinde, şöyle ağızda dağılan, çayın yanına, evi mis gibi kokutacak kurabiye tarifem. Bazen derindondurucuya atıyorum kurtarıcı oluyor. Genellikle tereyağıyla yapıyorum çok daha gevrek bir tad bırakıyor. Şekil verdikten sonra önce yumurta akına sonra da ceviz ya da fındık rendesine buluyorum. Burda toz şekere çaykaşığının ucuyla kırmızı toz gıda boyası ve 2 damla gliserin damlattım. Gliserin boyanın rengini vermesini sağlıyor. Çok az boya kullanın zaman geçtikçe renk koyulaşıyor. Boyalı şeker serpmeden önce yumurta akı sürmenize gerek yok. Ben merak edip denedim; sürmediklerim daha güzel oldu:) Üstüne fındık koyacağım zaman şekerini 1 ya da yarım bardak kadar azaltıp, iyice soğuduktan sonra pudra şekeri eliyorum.
Malzemeler:
Margarin ve şekeri yoğurt kıvamına gelene kadar yoğurun. Yumurtaları tek tek ilave edin. Sütü ekleyin.Kuru malzemelerin hepsini birlikte eledikten sonra karıma ekleyin. Ele yapışmayan bi hamur oluyor. Fazla yoğurmamaya dikkat edin sert olurmuş. Hamurun üstünü iyice streçle dikden sonra buzdolabında en az bir saat dinlendiriyoruz. Merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açıp istediğimiz şeklille kesiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dk arası pişiriyoruz. dikkat edin pembeleşmesin. İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
- 1 paket margarin
- 2 yumurta
- 5 cup un (cup yerine su bardağı da kullanabilirsiniz)
- Yarım cup mısır nişastası
- 2 cup şeker (kahve değirmeninde çekilip pudra şekeri yapılacak)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 fiske tuz
- 1 kahve fincanı süt
Yapılışı:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder