Evde kalmış, fazla alınmış elmaları değerlendirmenin bir yolu var. Onları püre yapmak!! Yeni keşfettiğim ruki.org bunlar için çok güzel bir tarif vermiş. Gerçi o, çok daha iyi elmalar kullanmış ama ben bahçedeki elmalar güme gitmesin diye bu püreyi hazırladım.
Malzemeler:
- 3 kg. kadar elma. Yaklaşık 25 adet gibi.
- 1 cup su
- 1 iri tarçın çubuğu
- Yarım tatlı kaşığı toz kakule(yoktu koymadım)
- Yarım tatlı kaşığı toz zencefil.(bende bütün vardı onu ekledim)
- Yarım tatlı kaşığı muskat(hincevizi, hindistan ceviziyle alakası yok)
- 1 çay kaşığı toz karanfil ( 3 adet bütün karanfil ekledim)
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- Tarifte 2 yemek kaşığı elma brendisi ya da normal brendi var ama ben koymadım, yoktu:)
Yapılışı:
Elmaların içlerini çıkarıp küçük küçük doğruyoruz. Dibi kalın çelik tencerede diğer bütün malzemeleri ekliyoruz. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak bir saat kadar pişiriyoruz. İçinden çubuk tarçını çıkarıp blenderdan ya da süzgeçten geçirip başka bir tencereye aktarıyoruz.(asıl tarifte süzme ya da blender işlemi yok) 2 - 2,5 saat piriyoruz. Arada karıştırmayı unutmayın. Birde pişerken fokurdayıp etrafı batırabiliyor o yüzden sık sık karıştırmada fayda var. Süzme yoğurt kıvamında oluyor bir de mis gibi kokuyor. Soğuduktan sonra kavanozda, buzdolabında 1 ay ; derindondurucuda 3 ay saklayabirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder