Bu gün kursta ya da okulumuzda diyelim bizim gibi öğrenci olan Deniz Ablanın eriştesini yaptık. Gözde de misafir sanatçı olarak aramızdaydı.. Siz de bizim gibi ne alaka tavuk, erişte, nohut diyecekseniz, yemeden karar vermeyin deriz.. Eve gelince hemen yaptım, herkes çok beğendi..
Malzemeler:
Malzemeler:
- 3 bardak erişte (ben elde yapılmışını kullandım)
- 3 bardak su
- 1 ya da yarım tavuk göğsü
- 1 bardak haşlanmış nohut
Yapılışı:
3 bardak suyla tavuk göğsünü tuz ekleyerek haşlayın. Pişmesine yakın nohutları da içine atın. Tavukları çıkarıp didin. Erişteleri yağla pirinç gibi kavurun. Rengi değiştiğinde tavukları nohutu ve suyu ekleyin. Tuzunu kontrol edin. isterseniz tencerede isterseniz de fırıın tepsisine döküp fırında pişirin. Ben evde tencere de pişirdim, kursta fırında pişirdik; ikiside güzel oldu. Pişince afiyetle yiyin.. Hafif sulu kalıyor, orjinali bööyle oluyormuş. Deniz Abla öyle dedi. Deneyin... Afiyet Olsun..
3 bardak suyla tavuk göğsünü tuz ekleyerek haşlayın. Pişmesine yakın nohutları da içine atın. Tavukları çıkarıp didin. Erişteleri yağla pirinç gibi kavurun. Rengi değiştiğinde tavukları nohutu ve suyu ekleyin. Tuzunu kontrol edin. isterseniz tencerede isterseniz de fırıın tepsisine döküp fırında pişirin. Ben evde tencere de pişirdim, kursta fırında pişirdik; ikiside güzel oldu. Pişince afiyetle yiyin.. Hafif sulu kalıyor, orjinali bööyle oluyormuş. Deniz Abla öyle dedi. Deneyin... Afiyet Olsun..
1 yorum:
inanılmaz güzel bir yemek... yedikçe yiyesi geliyor insanın. erişte hep yerdim ama böylesini hiç yememiştim. MUTLAKA DENEYİNNNNNN :D
Yorum Gönder