- 2 yumurta (birinin sarısını üstü için ayır)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket margarin
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4 - 4.5 su bardağı un
- tuz
- Peynir
- Dereotu
Malzemeler:
Yapılışı:
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra parmak kalınlığında yuvarlak kesilir. Fırın tepsisi içinde 2 -3 yemek kaşğı yağ ve az tuzla harmanlanarak üstü aliminyum kağıtla kaplanarak fırına verilir.Yemeklik doğranmış soğan , sarmısak ve kıyma yağda kavrularak salça eklenir. Domates ve baharatlar eknip biraz daha kavrulur. Fırında pembeleşmiş patateslerin üzerine yayılır. Gerekirse su eklenip patatesler yumuşayıncaya kadar pişilir. Fırından çıkınca maydonoz serpilip servis yapılır.
Afiyet Olsun..
(aslında; Bir yemeğin oturtma olabilmesi için sebzenin mutlaka içinin çiğden oyulup harcının bu boşluğa doldurulması gerekir. Yani burada adeta bir tür üstü açık bırakılmış etli dolma gibidir. Oturtmalarda önemli bir husus sebzelerin önceden zeytinyağında kızartılmasıdır. Bu hem lezzet hem de patlıcan gibi sebzelerin pişerken biçimlerini korumaları açısından önemlidir. Sebzelerin içine doldurulan harç ise soğanın tereyağında kavrulması ve buna kıymanın eklenmesiyle hazırlanır. Bundan sonra sebzeler bir tepsiye dizilerek fırında pişirilir. Böyle olmalıymış...)
Yapılışı:
Patlıcanların sapları 1 cm uzun bırakılarak kesilir.Yeşil kısımları kesilerek alınarak alacalı soyulur.Boyuna derin bir çizik atılarak 20 dakika tuzlu suda bekletilerek acısı alınır.Zeytinyağı gezdirilerek tepside fırında kızartılır.Halka doğranmış soğanlar zeytinyağında kızartılır.Soğanlara kıyılmış sarımsaklar ve kabuğu soyularak küçük karelere doğranmış mdoatesler eklenir.Tuz ilavesiyle biraz daha pişirildikten sonra ateşten alınır.Patlıcanların arasına doldurulur.Üzerine domates dilimleri ve kızarmış uzun yeşil biberler yerleştirilir.Sıcak suyu ve soğanlardan artan yağı ekledikten sonra hafif ateşte veya fırında pişirilir.İçi hazırlarken ateşten aldıktan sonra kıyılmış maydanoz eklenebilir.
Afiyet Olsun...
Yapılışı:
Derin bir tencerede nişasta ve şekere süt azar azar ilave edilir ki nişasta topaklanmasın. Yumurta sarıları da ilave edilip sütün geri kalan kısmı koyulur. Sürekli karıştırarak pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra tereağı ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir. Dibi kalın bir tavada şeker çok kısık ateste karamelize edilir. Karameli kablarımızın altına çok az koyuyoruz.Üstüne kremamızı koyup, en üste tekrar biraz daha fazla miktarda karamel koyuyoruz. Soğuması için buzdolabında bekletip servis tabağına ters çeviriyoruz.
Afiyet Olsun..
Malzemeler: