Bu Blogda Ara

25 Kasım 2008 Salı

YOĞURTLU BÖREK

Malzemeler:
  • 2 yumurta (birinin sarısını üstü için ayır)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket margarin
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 4 - 4.5 su bardağı un
  • tuz
İç Malzeme İçin:
  • Peynir
  • Dereotu
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarinle diğer bütün malzemeler karıştırılır. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. 1 saat kadar dinlendirilir. Küçük parçalara bölüp iç konulur, şekil verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür; çörek otu ve susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında pişirilir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: