Malzemeler:
- 1 kg patates
- 200 gr kıyma
- 2 adet kurusoğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet rendelenmiş domates
- 2-3 diş sarmısak
- isteğe bağlı baharat
Yapılışı:
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra parmak kalınlığında yuvarlak kesilir. Fırın tepsisi içinde 2 -3 yemek kaşğı yağ ve az tuzla harmanlanarak üstü aliminyum kağıtla kaplanarak fırına verilir.Yemeklik doğranmış soğan , sarmısak ve kıyma yağda kavrularak salça eklenir. Domates ve baharatlar eknip biraz daha kavrulur. Fırında pembeleşmiş patateslerin üzerine yayılır. Gerekirse su eklenip patatesler yumuşayıncaya kadar pişilir. Fırından çıkınca maydonoz serpilip servis yapılır.
Afiyet Olsun..
(aslında; Bir yemeğin oturtma olabilmesi için sebzenin mutlaka içinin çiğden oyulup harcının bu boşluğa doldurulması gerekir. Yani burada adeta bir tür üstü açık bırakılmış etli dolma gibidir. Oturtmalarda önemli bir husus sebzelerin önceden zeytinyağında kızartılmasıdır. Bu hem lezzet hem de patlıcan gibi sebzelerin pişerken biçimlerini korumaları açısından önemlidir. Sebzelerin içine doldurulan harç ise soğanın tereyağında kavrulması ve buna kıymanın eklenmesiyle hazırlanır. Bundan sonra sebzeler bir tepsiye dizilerek fırında pişirilir. Böyle olmalıymış...)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder