- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- yarım çay kaşığı tarçın
- yarım çay kaşığı toz karanfil
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 4 çorba kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
Karıştırma kabına 125 gr tereyağını ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve mikserle çırpın.Üzerine 1 yumurta ve 4 çorba kaşığı pekmezi koyup çırpmaya devam edin.Başka bir kapta elenmiş unu,zencefil,tarçın,karanfil (hepsi toz halinde olacak),karbonatı karıştırın.Bütün malzeleri birbiriyle karıştırıp yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde malzemeler koparıp yuvarlıyalım.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye,kurabiyeleri fındığa batırıp koyalım.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder