Bu Blogda Ara

4 Kasım 2008 Salı

TOGA ÇORBASI

Yine bu gün okulda öğrendiğimiz bir çorba. Klasik yoğurt çorbasını değişik kılma amaçlı bir çalışma:))Nohutlarından fazla koymadığım için tabakta gözükmüyor, ama içinde var:))

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süzmeyoğurt
  • ½ su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı göce(aşurelik buğday)
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Nohut ve göce 12 saat öncesinden ayrı kaplarda yeterince ıslatılır.Su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlanır.Un, yumurta ve süzme yoğurt nohut ve buğdayın haşlama sularıyla boza kıvamından daha sulu kıvamda iyice ezilir.Haşlanmış nohut ve buğdaylar da eklendikten sonra ateşe konur.Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra ara sıra karıştırarak dibine tutmaması sağlanır.Ateşten almaya yakın tuz ve nanesi ilave edilir.Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: