Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 1 su bardağı
- zeytinyağı
- 4 adet iri soğan
- 3 adet domates
- 10 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- ½ demet maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanların sapları 1 cm uzun bırakılarak kesilir.Yeşil kısımları kesilerek alınarak alacalı soyulur.Boyuna derin bir çizik atılarak 20 dakika tuzlu suda bekletilerek acısı alınır.Zeytinyağı gezdirilerek tepside fırında kızartılır.Halka doğranmış soğanlar zeytinyağında kızartılır.Soğanlara kıyılmış sarımsaklar ve kabuğu soyularak küçük karelere doğranmış mdoatesler eklenir.Tuz ilavesiyle biraz daha pişirildikten sonra ateşten alınır.Patlıcanların arasına doldurulur.Üzerine domates dilimleri ve kızarmış uzun yeşil biberler yerleştirilir.Sıcak suyu ve soğanlardan artan yağı ekledikten sonra hafif ateşte veya fırında pişirilir.İçi hazırlarken ateşten aldıktan sonra kıyılmış maydanoz eklenebilir.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder