Bu Blogda Ara

4 Kasım 2008 Salı

BEŞAMEL SOS

Beşamel sosu birde böyle deneyin, pişman olmayacaksınız:))

 Malzemeler:
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1-2 su bardağı süt ya da tavuk suyu
  • 1-2 tatlı kaşığı kadar rendelenmiş muskat
  • 2 defne yaprağı
  • 3-4 adet karanfil
  • 3-4 adet tane karabiber
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
Yapılışı:
Tavuk göğsü; tane karabiber, karanfil, defne yaprağı ve soğanla 3 bardak suda haşlanır. Tereyağında un, kokusu gidene kadar kavrulur. Süt ilave edilir. Biraz koyulaşınca tavuk suyu eklenerek açılır. Tuzu ayarlanır. Muskat rendesi eklenerek gerekli yerde kullanılır.

Hiç yorum yok: