Malzemeler:
- Bulgur
- Kuru Soğan
- Salça
- Domates
- Marul
- Yeşil ve Kırmızı Biber
- Maydanoz
- Salatalık
- Mısır
- Nar Ekşisi
- Limon
- Pul Biber, Karabiber, Kimyon ve Tuz
Yapılışı:
Bulguru büyük bir kapta sıcak su ile ıslatın. Tava biraz sıvı yağ dökerek soğanı kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine salça ilave ederek sosu hazırlayın. Daha sonra bu sosu bulgurun üzerine dökerek iyice karıştırın. Diğer tüm malzemeleri küçük küçük doğrayarak bu karışımın içerisine atın. Nar ekşisi, limon ve baharatları da isteğe bağlı miktarda ilave ettikten sonra karıştırın.
Bu kadar kolay bir lezzeti kaçırmayın. Şimdiden afiyet olsun. =)
Not: Kısırın içerisine konulan yeşillikler ve baharatlar isteğe göre değiştirilebilinir. Servis sırasında turşu ile ikram edilebilinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder