Bu Blogda Ara

25 Kasım 2010 Perşembe

Kısır

Tahminimce herkesin çok sevdiği bir lezzet. Hem pratik, hem doyurucu, hem de besleyici. İçerisindeki malzemelerin zenginliğinden ve bulgurun varlığından dolayı özel günlerde ve ana yemek olarak yenilebilecek bir lezzet.

Malzemeler:
  • Bulgur
  • Kuru Soğan
  • Salça
  • Domates
  • Marul
  • Yeşil ve Kırmızı Biber
  • Maydanoz
  • Salatalık
  • Mısır
  • Nar Ekşisi
  • Limon
  • Pul Biber, Karabiber, Kimyon ve Tuz
Yapılışı:

Bulguru büyük bir kapta sıcak su ile ıslatın. Tava biraz sıvı yağ dökerek soğanı kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine salça ilave ederek sosu hazırlayın. Daha sonra bu sosu bulgurun üzerine dökerek iyice karıştırın. Diğer tüm malzemeleri küçük küçük doğrayarak bu karışımın içerisine atın. Nar ekşisi, limon ve baharatları da isteğe bağlı miktarda ilave ettikten sonra karıştırın. 
Bu kadar kolay bir lezzeti kaçırmayın. Şimdiden afiyet olsun.  =)

Not: Kısırın içerisine konulan yeşillikler ve baharatlar isteğe göre değiştirilebilinir. Servis sırasında turşu ile ikram edilebilinir.

Hiç yorum yok: