Bu Blogda Ara

23 Kasım 2010 Salı

Cok Kolay Kadayifli Baklava

Eveeet bayram bittiii. Tabi gidilen her evde farkli lezzetler denendi. Bu denenmisler arasindam alisilmisin disinda kolay ve cok guzel olan kadayifli baklava tarifini paylasmak istiyorum.
Malzemeler:
  • Hazir baklava yufkasi
  • Yas tel kadayif (kucuk kucuk kesilmis)
  • Ceviz ici
Serbet icin:
  • 4 su bardagi seker
  • 4 su bardagi su
Yapilisi: Baklava yufkasi acilir. Uzerine kadayif ve istenildigi kadar ceviz serpistirilir. Hazirlanan yukalar rulo yapilarak tepsiye dizilir. Bu islem devam edilerek tepsi doldurulur. Yaklasik 2 cm genisliginde olacak sekilde rulolar kesilir. Uzerine eritilmis tereyagi dokulerek 180 derecede pisirilir. Yufkalar hafif kahverengilesmeye basliyinca cikarilir ve soğuması beklenir. Soguduktan sonra uzerine sicak serbet dokulur. Biraz bekledikten sonra da AFIYET ILE YENILIR. =)

Hiç yorum yok: