Bu Blogda Ara

23 Kasım 2010 Salı

Avustralya'nın Meşhur Muzlu Keki

Muhteşem lezzetli bu keki paylaştığım için çok mutluyum. Çünkü orada kısa bir süre yaşamış bir arkadaşımın çektiği hasreti gidermesine yetecek kadar aynı lezzette olan bu keki herkes yemeli.

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 su bardağı süt
  • muz (ezilmiş)
Yapılışı:

Öncelikle şeker ve yumurta iyice karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler de eklenerek iyice harmanlanır ve 180 derece fırında pişirilir.
Görüldüğü gibi çok kolay bir tarif. İstenirse içine limon rendesi, ceviz vb. malzemelerde eklenerek kişiselleştirilebilinir. =)
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: