Bu Blogda Ara

24 Kasım 2008 Pazartesi

PATATES KROKET

Malzemeler:
  • 5-6 adet haşlanmış rendelenmiş patates,
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Karabiber, tuz
Kızartmak için:
  • 2 yumurta
  • Galeta unu
  • Sıvı yağ
Yapılışı:


Bütün malzeme (patates, kaşar peyniri, yumurta, galeta unu, muskat rendesi, karabiber, tuz) iyice karıştırılır. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir. Tezgaha galeta unu serpilir. Karışımdan bir parça alınıp galeta unu üzerinde oklava kalılığında olacak biçimde şekil verilir. Mümkün olduğunca küçük kesilerek önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırılarak bol kızgın yağda kızartılır. Sıcak sıcak da yenir:)
Afiyet olsun..

3 yorum:

Meltem dedi ki...

efseeeeeeeer ben bundan istiyorum!!!

gözde dedi ki...

super olmuşş bu görünüşü kadar kendisinin de güzel olduğuna eminim eline sağlıkkkkkk :D

efser.. dedi ki...

:) evet süper.. gelin yapayım..