Bu Blogda Ara

8 Kasım 2008 Cumartesi

KREM KARAMEL

En çok sevdiğim tatlılardan biridir. Şimdiye kadar istediğim gibi olmadı hiç. Ama okulda öğrendik sonunda:) Ne kadar kolaymış!!! Sütlü tatlılarda mutlaka mısır nişastası kullanılmalıymış. Ben farkedemiyorum hala ama fark varmış, öğretmenimiz öyle dedi:)
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı mısır nişastası
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yumurta sarısı (öğretmenim duymasın ama ben sadece 2 yumurta sarısı kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Ayrıca karamel için 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Derin bir tencerede nişasta ve şekere süt azar azar ilave edilir ki nişasta topaklanmasın. Yumurta sarıları da ilave edilip sütün geri kalan kısmı koyulur. Sürekli karıştırarak pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra tereağı ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir. Dibi kalın bir tavada şeker çok kısık ateste karamelize edilir. Karameli kablarımızın altına çok az koyuyoruz.Üstüne kremamızı koyup, en üste tekrar biraz daha fazla miktarda karamel koyuyoruz. Soğuması için buzdolabında bekletip servis tabağına ters çeviriyoruz.

Afiyet Olsun..

1 yorum:

beren dedi ki...

harika olmuş çok lezzetli yediğim en güzel sütlü tatlı
tam gaz devam