- 2,5 su bardağı un
- 125 gr margarin ya da tereyağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 200 gr mantar
- 200 gr ıspanak
- 200 gr tavuk eti
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1.5 su bardağı beşamel sos
- 1 su bardağı rende kaşar
Un, yumurta, yumuşak yağ, tuz ve kabartma tozu ile bir hamur yapılır. Hamur açılıp kalıba yerleştirilir. Kiş ve tart hamuru açılırken dikkaet edilmesi gereken nokta merdaneyi ileri geri harket ettirerek açmak yerine merkezen aşağı, yukarı, sağa ve sola hareket ettirerek açmaktır. Hamur parçalanır gibi olabilir, bu sizi yanıltmasın böyle oluyor. Kalıbın kenarlarına doğru 1.5 cm taşacakşekilde yerleştirin hamuru. 20 dakika kadar pembeleşinceye dek pişirin.
Diğer tarafta mantar incecik kıyılıp2 yk. sıvıyağda sotelenir. İçine ince doğranmış tavuk eti ve ıspanak ilave edilip sotelemeye devam edilir. Tuzu ve biberi ayarlanır. Beşamel sos ile karıştırılıp kişin üzerine yerleştirilir. Rende kaşar serpilip fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar 180 dereceli fıında pişirilir.
Afiyet olsun..
4 yorum:
sevgili efser resimde çok güzel görünüyor.akşam evde tadına bakmak için sabırsızlanıyorum. krem karamel nerdeeeeeee
sevgili beren:)
yoruldum ve henüz resmini çekemediğim için kremkaremelin resmini çekemedim. akşam sen gelince hallederiz. olmaz mı?
offf çok düşük cümle olmuş...,
anla artık nasıl yorgunum:))
peki ozaman akşamı sabırsızlıkla bekliyorummmm..:)öptüm yanaklarınızdan
Yorum Gönder