Bu kurabiyeyi sanırım liseden beri yapıyorum, şimdiye kadar hiç beni yanıltmadı. Biz hiç uzun saklayamadık ama saklayanlar da tadında çok bir değişiklik olmadığını söylüyor.
Malzemeler:
- 250 gr tereyağ
- 2 adet yumurta(bir yumurta beyazı ayrılacak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 paket vanilya ya da 1-2 damla vanilya ext
- 1 paket kabartma toz
- 1 çimdik tuz
- 3 su bardağı un
Yapılışı:
Dolaptan yeni çıkmış yağ küp küp kesilir ve pudra şekeri ile birlikte krem kıvamına gelene dek mikserde çırpılır. İçine 1tam yumurta ve 1 yumurta sarısı eklenir. 1 bardak un, tuz, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek karıştırmaya devam edilir. Kalan un ilave edilip parmak uçlarımızla yedirilir. Yaklaşık yarım saat kadar üzerini örterek buzdolabında bekletilir. Sürenin sonunda istediğiniz şekli verebilirsiniz. İster ufak top top, ister merdaneyle açarak bardakla kesebilirsiniz. Önce yumurta akına, daha sonra da ceviz ya da fındığa batırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döşeyin. Tekrar buzdolabına kaldırın ve 1 saat(zamanınız yoksa fırın ısınıncaya kadar) dinlendirin. 165 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ve fırını kapatarak içinde soğumasını bekleyin. Beyaz ve yumuşak olması sizi korkutmasın zamanla sertleşecekler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder